De MRI van GE Healthcare

GE Healthcare lanceerde een volledig nieuw type MRI-scanner voor kinderen. Dit type veroorzaakt veel minder stress en maakt van het scannen een leuke belevenis.

Een ziekenhuisstudie uit 2006-2007 toonde aan dat veel kinderen zo bang zijn van een MRI dat ze alleen onder verdoving gescand kunnen worden.

Het GE team identificeerde de precieze pijnpunten, zoals het lawaai, de bewegingen van de machine en de vraag om roerloos te blijven liggen. GE Healthcare ging vervolgens bij andere sectoren op zoek naar inspiratie om deze problemen aan te pakken. Een adviseur van het Betty Brinn Children's Museum bleek een eerste aanspreekpunt. Hij had immers een grondige kennis van speelgedrag en goede ideeën om zelfs aan de meest formele settings een spelelement toe te voegen. Daarnaast kwam er ook steun van The Walt Disney Company. De Disney Imagineering Approach, waarop het design en de ontwikkeling van de meeste Disney-attracties, pretparken en hotels gebaseerd zijn, bleek erg handig. Samen met deze partners en met de hulp van dokters en verpleegsters, begon GE Healthcare aan het ontwerpen van een MRI-kamer die kinderen niet langer schrik zou aanjagen, maar ze zou meenemen op een spannend avontuur.

Dit cross-sectorale project resulteerde in MRI-kamers in de vorm van pirateneilanden (met een bewegende piratenboot als bed), ruimtevaartavonturen (inclusief een luidruchtig ruimteschip), jungles, campings, safaritochten, enzovoort. Kinderen die zo een MRI moesten ondergaan, waren beduidend minder gestresseerd, omdat ze het gevoel hadden middenin een leuk avontuur te zitten. Het resultaat was dat het ziekenhuispersoneel een pak efficiënter kon werken.

 Alle voorbeelden